Ağ Sanallaştırma

Ağ sanallaştırma, temel ağ donanımından bağımsız olarak mantıksal ve sanal ağlar oluşturma yeteneğidir. Bu teknoloji, ağın artan sanal ortamlarla daha iyi entegre olmasını ve desteklemesini sağlar. Ağ bileşenlerinin sanallaştırılması sayesinde, sanal ağlar fiziksel ağlarla aynı işlevselliği sunar. Bu da daha az donanım kullanarak daha fazla sanal ağ oluşturabilme imkanı sağlar.

Projenize ve Şirketinize Özel Teklifler

Uzman ekibimiz daima yardıma hazır.

    Ağ sanallaştırma, harici sanallaştırma veya bir ağ sunucusunda çalışan yazılım kapsayıcıları aracılığıyla birden çok ağı veya ağ parçasını birleştiren yöntemlerle gerçekleştirilebilir. Öte yandan, dahili sanallaştırma, ağ benzeri işlevselliği tek bir ağ sunucusunda sağlayan bir yöntemdir. Yazılım testi ve yazılım geliştirme süreçlerinde, ağ sanallaştırma, yazılımın hangi ağ ortamlarında çalışacağının simülasyonunu yapmak için kullanılır.

    Ayrıca, uygulamaların, hizmetlerin, bağımlılıkların ve son kullanıcılar arasındaki bağlantıları taklit eden bir test ortamında test edilmesini sağlar. Bu, yazılımın tüm donanım veya sistem yazılımlarında fiziksel olarak test edilmesi gerekmeksizin doğru bir ortamda değerlendirilmesini sağlar. Testin geçerliliği, ağ sanallaştırmasının gerçek donanım ve işletim sistemlerini taklit etmedeki doğruluğuna bağlıdır.

    Aeris olarak

    Ağ Sanallaştırma ile Size Sağladıklarımız

    Aeris, veri merkezlerindeki ağ oluşturma sorunlarını çözerek teknolojiye odaklanmanızı sağlar. Altyapıya fiziksel olarak müdahale etmek zorunda kalmadan isteğe bağlı olarak ağı merkezi olarak programlamanıza ve yönetmenize yardımcı olur. Bu yaklaşım sayesinde, kuruluşlar gelişen bilgi işlem ihtiyaçlarını karşılamak için iş yüklerini ve kaynakları sunma, ölçekleme ve ayarlama yöntemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilir. Aeris’in sağladığı çözümler, kurumunuzun veri merkezi operasyonlarını basitleştirirken aynı zamanda verimliliklerini artırır ve rekabet avantajı elde etmenizi sağlar.

    Ağ Sanallaştırma Avantajları

    Veri merkezi sanallaştırması, donanım ve enerji maliyetlerini azaltarak işletmelere maliyet tasarrufu sağlar. Ayrıca, veri kaybı riskini minimize ederek verilerin kolayca kurtarılmasını sağlar ve fiziksel ekipman ihtiyacını azaltarak veri merkezindeki kaynakları optimize eder.

    Veri merkezi ölçeklendirme, raporlama, optimizasyon, yük dengeleme ve esneklik gibi konularda fayda sağlar, böylece sistem kaynakları daha verimli kullanılırken gereksiz kaynak kullanımı engellenir.

    Birden çok sunucu ve bileşenin tek bir noktadan yönetilmesini ve izlenmesini sağlayarak yönetim kolaylığı sunar. Bu sayede iş gücü kaybını en aza indirir.

    Veri merkezi sanallaştırması, çevreci bir yaklaşım sergileyerek konsolidasyon yapar ve iş sürekliliği konusunda önemli bir rol oynar.

    Daha az fiziksel ekipmanla hizmet verme yeteneği, iklimlendirme ve enerji tasarrufunda büyük kazanç sağlar. Bu avantajlarla işletmelere maliyet tasarrufu, verimlilik, esneklik ve çevre dostu bir veri merkezi çözümü sunar.

    Aeris ile

    Harici Ağ Sanallaştırma

    Harici ağ sanallaştırma, büyük ölçekli ağların veya veri merkezlerinin verimliliğini artırmak için yerel alan ağlarını (LAN) sanal ağlara birleştirme veya alt ağlara ayırma yöntemidir. Sanal yerel alan ağı (VLAN) ve ağ anahtarı, bu teknolojinin temel bileşenleridir. Bir sistem yöneticisi, aynı fiziksel ağa bağlı sistemleri farklı sanal ağlara bölerek yapılandırabilir. Öte yandan, yönetici, farklı yerel alan ağlarındaki (LAN’lar) sistemleri tek bir VLAN segmentinde birleştirerek büyük bir ağın kapsamını genişletebilir. Bu sayede ağ kaynakları daha etkin bir şekilde kullanılır ve ağ trafiği yönetimi kolaylaşır.
    Ağ Sanallaştırma 1
    Ağ Sanallaştırma 3
    Aeris ile

    Dahili Ağ Sanallaştırma

    Dahili ağ sanallaştırma, yazılım kapsayıcıları veya sözde arabirimler gibi bileşenleri kullanarak, tek bir sistemdeki yazılımın fiziksel bir ağa benzetilmesi için yapılandırma yapar. Bu teknoloji, uygulamaları ayrı kapsayıcılara veya sözde arabirimlere ayırarak tek bir sistemin verimliliğini artırabilir. Örneğin, Xen hipervizör kontrol programları gibi yazılım kapsayıcıları veya VNIC gibi sözde arabirimler kullanarak, bir sistemdeki uygulamaların ağ trafiğini birbirinden izole edebilir ve performanslarını optimize edebilirsiniz.
    Fark yaratan çözümler hizmetler teknolojiler ile

    İşletmenizi Geleceğe Taşıyın

    9001
    14001_1
    20000
    27001